INDIVIDUELLE OPGAVER

Anna Winding-Lauesen

FARLIG FART

185 danskere mistede livet i trafikken i 2013. Over 100 døde som følge af ulykker på landevejene.

For at få danskerne til at sætte farten ned, har Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med politiet, 77 kommuner og tankstationen Q8 lavet en ny kampagne, hvor budskabet om, hvor meget fart betyder for sikkerheden, er central.
En kampagne, der skal få børnene skal overtale deres forældre til at køre langsommere.

I løbet af de næste tre uger vil 7.000 plakater alle tegnet og malet af børn blive stillet op langs danske landeveje med ordene »Sænk farten - en lille smule betyder en hel del«.

Og så vil man producere små 3-5 minutters videoer, som børn selv har lavet, eller kunne have lavet.

Du skal lave sådan en video. I et barnligt sprog få forældre, der kører for stærkt til at tænke på familien og sænke farten.

»Vi vil med den nye kampagne opfordre til, at man letter foden fra speederen. Ikke for vores skyld, men af hensyn til dem, man holder af,« siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Ifølge Pelle Guldborg Hansen, der er adfærdsforsker på RUC, spiller kampagnen på vores behov for at leve op til vores eget selvbillede - det der i videnskabens verden kaldes egokonsistens.

- Vi vil meget gerne handle i overensstemmelse med vores billede af os selv, og når det kommer til vores børn, har vi et meget stærkt billede af vores egen moral, forklarer han.

Videoerne skal kunne vises på You-tube og hjemmeside og Rådet for Sikker Trafik lægger vægt på at videoen ikke ligner en løftet pegefinger fra en institution, men barnets helt egen påmindelse til far eller mor.

Aflever en færdigredigeret video 3-5 minutter.

 Leonardo da Vincy stod selv model
for den berømte tegning af Vitruvius Man.

Jannis Tordheim

LEONARDOS LÆRLING

Leonardo da Vinci er ikke bare den førende kunstner i starten af 1500-tallet, han er det også idag.

Hans utrættelige arbejde med menneskets anatomi der førte til hans enestående værker står stadig som en suveren kunstnerisk bedrift, Leonardo kunne få kærligheden frem i et ansigt, muskulaturen i en krop som ingen anden siden ham, det er som om han i sit maleri får sagt hvad der på den tid var umuligt at sige og som det idag er svært at forstå, at Leonardo elskede i sine billeder. Det var kropsligt begær og skjult kærlighed der drev ham frem.

To måneder sad han fængslet i 1476 anklaget for sodomi, utilbørlig omgang med en 17-årig dreng, selv var han 24 og slap kun fri på grund af mangel på beviser.

Da han senere i livet som 38-årig velgører og protegé tager en ti årig dreng Salai til sig og med tiden bliver hans mentor og elsker er han mere forsigtig. Der findes ingen konkrete beviser på deres kærlighedsforhold, men i billederne hvor Salai står model for bibelske motiver eller romerske guder stråler billedet af elskov.

Da Leonardo dør som 67 årig efterlader han en stor del af sine værker til elskeren Salari, som har været tro mod ham gennem 30 år. Men da da Vinci dør ryger Salari ud af historien.

Du skal i skikkelse af Salari fortsætte, hvor Leonardo slap. Med fotografiets som værktøj, skal du studere anatomien. Give menneskerkroppen sjæl, give liv til Leonardos motiver og blive tidens fortografiske Salari. Mesterens lærling.

Aflever skitser og færdige værker i Leonardo da Vincis ånd

Stine Tidsvilde

PÅSKEÆG FRA BURHØNS

COOP som driver butikskæderne Brugsen, Irma, Fakta og Kvikly har lagt en ny stategi, der vil lægge vægt på øget medlemsindflydelse, og i medlemsbladet Samvirke skal der nu i højere grad end før lægges op til debat om butiksvarerne og besvares læserspørgsmål.

Samvirke vil til påske lave et temanummer om æg. Alle billeder man har af æg er idiototiske, kedelige vi ved jo godt hvordan et æg ser ud, man har derfor besluttet at du skal lave er serie kreative, anderledes æggebilleder. Illustrationer eller selvstændige æggehistorier, reportage om æg og æglægning, brugen af æg eller sjov med æg, påskeæg eller spejlæg eller hvad du vil, når bare læserens nysgerrighed bliver styrket og interessen øget for Samvirke som forbrugerens seriøse magasin.

Det overordnede mål er at fortælle kunderne, at det er dem, der bestemmmer, om det skal være buræg eller æg fra fritgående høns, der skal på hylderne, for lige nu ser det sort ud. Folk vælger det billigste.

Sæt æg til debat i Samvirke, gør det sjovt at være kunde i coop

Aflever en samling billeder  
Trine Lee Mogensen

LEVE MED ET HANDICAP

Opsøg et barn på 8-12 år der lever med et handicap og fortæl i dokumentarisk reportage om barnets hverdag. Hvordan er det at være anderledes, at skulle kæmpe med både sygdommen og andres diskrimination?

Hvordan er det at være barn med en medfødt defekt eller sygdom og kende prognosen for hvordan den udvikler sig? Hvordan er det at vide, at du er totalt afhængig af medicin, protese eller kørestol og aldrig vil kunne klare dig selv?

Og hvordan fungerer familien, slider det på forældre og søskende, at der skal tages specielle hensyn til et handicappet barn?

Foreningen Sjældne Diagnoser er en paraplyorganisation for 48 forskellige patientforeninger der hver især samler pårørende til personer med en bestemt sygdom.De vil sikkert hjælpe dig til at finde et barn, som du kan følge og fotografere.

Aflever en serie eller video.

Foreningen Sjældne Diagnoser www.sjaeldnediagnoser.dk  
Sine Malene Vesterlid Schjelderup

ELSKELIG SUKKEN

Publius Ovidius Naso blev med sin med sine erotiske digte i bogen Ars Amatoria i årene før vor tidsregning den mest populære og feterede digter i Rom.
Men hans vovede og umoralske poesi blev en torn i øjet på magthaverne, og Ovid blev landsforvist i år 8 f.Kr.

Man kunne tro at tiderne har ændret sig de seneste to tusind år, men på det erotiske område, er der ikke sket så meget, sexuallivet er stadig tabubelagt område og elskovskunsten af Ovid er ligeså aktuel idag som dengang.


Kvinde, lad Elskovens Fryd til den inderste Marv dig betage,
og lad den samme Lyst fylde din Elsker og dig!
Aldrig det glødende Sprog og den kælne Mumlen maa standse,
aldrig de æggende Ord midt under Favntagets Leg.

Tro mig, man skal ikke skynde sig frem imod kulminationen.
For når man tager sig tid, bliver den opbygget bedst.
Når du har fundet de steder din pige kan li du berører,
lad ingen fordom og skam holde din finger derfra!
Så kan du nyde de skælvende glimt hun får i sit øje:
som når et glitrende hav bølger i synkende sol.
Dertil kommer der blide protester og elskelig sukken,
gisp i tilfredshedens fryd, søde uartige ord.


Du skal skabe illustrationer tilen nyudgivelseaf Ovids Elskovskunsten som både er en hyldest til erotikken og en brugsvejledning for uvidende, her et et sengeråd til kvinder:


Her må hver kende sig selv og sin krop og finde sin stilling.
Ikke enhver tager sig godt ud i den samme figur.
Hvis I er skønnest forfra, er det rigtigst at ligge på ryggen,
er det bagfra I er bedst, vend da bagsiden op!


Aflever en serie eller samling

Ovid: Art of Love 68 sider pdf
Emma Moldt Bodeholt

SOLARIE SUND

Kroppen, det betyder rigtig meget for mange mennesker, hvordan deres krop ser ud. at holde sig slank, muskuløs, solbrændt og have tatoveringer strategiske steder er vigtigt for både unge og ældre.

Brysterne skal rettes til, musklerne trænes, solariet gøre dig lækker og piercing give dig personlighed og karakter.

Du skal undersøge denne kropsinteresse, hvem er det, der går til bodybuilding, og hvordan foregår træningen? Eller tag i solariet og fotografer drømmen om at ligge blandt palmer i det hvide srand og bare blive dejlig.

Koncentrer dig om et enkelt sted eller vis os flere forskellige former for kropskultur, det vigtige er, at du har en mening og fortæller, hvad du synes.

Pinlig afsløring eller nøgtern beskrivelse af den nøgne krop.


Aflever en serie eller video. 
Julia Mejnertsen

SPILLEDJÆVLEN

Det ligger dybt i mennesket at søge lykke og rigdom, så det er ikke underligt, at lykkelotto har en kanonomsætning, folk køber sig til håbet om den store gevinst.

Der bliver spillet som aldrig før. tips, enarmede tyveknægte, poker på nettet, roletten på casino. der bliver spillet på værtshuse, på færgen, på heste, på cafeer; computerspil, væddeløb, penge skifter hænder og nogle bliver vindere. Nogle få.

Du skal opsøge mennesker, der spiller, steder der spilles og fortæller hvad, der foregår.
Hvem er de, hvad laver de, og hvad er det, der driver dem?

Opsøg håbet, begejstringen og glæden og vis os skuffelsen, nederlaget når ludomanien har fået et menneske til at krakkelere.

Tag os med på en rejse til et farligt land, hvor drifterne og ikke fornuften bestemmer.

Aflever en serie eller video.
 
Søren Lilholt

HVISKENDE VERDEN

I 1970 indspillede gruppen Pink Floyd sangen If og du skal nu 44 år efter sætte musikken i billeder.

Lad tonerne føre dig med på en rejse til en anden verden. Lad dig fange af den intense, fortrolige nærhed, lad dig forføre, leg med og fortæl os hvad du oplever.

Du skal være respektfuld overfor tonerne, må ikke overdøve sangen, men heller ikke være underdanig, følgagtig, har du ikke noget vigtigt på hjerte, som har brug for netop den musik?

Giv tonerne ny betydning og skab med Pink Floyd et nutidigt og anderledes værk.

Pink Floyd: If (Waters) 4:31 indspillet i Abbey Road, London 1970. Fra albummet Atom Heart Mother.
www.youtube.com/watch?v=e2G8EWy-plM

mb 28.3.2014