Det danske sprog er under pres, udenlandske låneord sniger sig ind overalt, engelsk er hovedsprog i den akademiske verden, de danske dialekter overlever ikke den næste generation og Modersmål-Selskabet, Selskabet for bevarelse og udvikling af det danske sprog har travlt.

Man uddeler en årlig Modersmålpris, man holder foredrag og seminarer, og planlægger tema-kampagner der skal få folk til at respektere det danske sprog, forstå betydningen af det, de siger og holde sproget levende.

Deres kommende kampagne sætter focus på Ordsproget. og man inviterer derfor ni fotografer og kunstnere til at komme med forslag til en fotografisk kommentar til hver deres ordsprog.

De skal ikke illustrere ordsproget, men skabe en visualisering af ordsprogets betydning og anvendelse idag. Sammen med ordsproget skal det give fok noget at tænke over og snakke om.

Et bemærkelsesværdigt billede der med teksten kan skabe debat om sproget, dets historie og udbredelse.

De valgte ordsprog er:

Den der kommer først til mølle, får først malet
Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i glashus
Én fugl i hånden er bedre end ti på taget
Tomme tønder buldrer mest
Man skal ikke gå over åen efter vand
Brændt barn skyr ilden
Liden tue kan vælte stort læs
Lille og vågen er bedre end stor og doven
Mange bække små gør en stor å

Alle forslag skal være ophængt på tavlerne i stuen, når Modersmål-selskabets kampagneudvalg på møde torsdag 13. marts kl. 14 vil diskutere hvert enkelt forslag og beslutte sig for hvilket, der skal bruges som helsidesannoncer i magasiner og som plakat i gadebilledet.Vælg et ordsprog og aflever dit forslag på højformat A3

mb 09/03/2014