KOMMENTARER 10
Morten Bo kommenterer billeder mailet til ham af fotointeresserede.INDEX   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12

NATTEFROST
Hej Morten Bo.
Jeg syntes det er utrolig fedt at tage billeder hvor motivet ikke nødvendigvis er klart men stiller spørgsmål og lader billedet stå åbent for alle fortolkninger, samt at tage billeder i forskellige stile.
Hilsen Ida

HEJ IDA ER DET EN GÆTTELEG, DET HER?

EN STOF-SHAWARMA SYET SAMMEN FOROVEN ANBRAGT PÅ EN TØJKLEMME I ET HUL I ASFALTEN, ER DET STARTEN PÅ EN MINIATURE TRAFIKLEGEPLADS ELLER HVAD?
NEJ JEG TROR IKKE JEG SKAL GÆTTE DET, BARE UNDRES, MEN JEG UNDRER MIG IKKE, LIGNER BARE ET STORT SPØRGSMÅLSTEGN.


OG DET HER GØR DET IKKE MEGET BEDRE, AT LIGGE PÅ EN METALRIST MED LYS NEDEFRA OG EN BLÅ KLUD OM MAVEN, MENS ALT ANDET ER FARVELØST, HVOR SKAL JEG HEN?


NÅ NU DÆMRER DET, DU SER NOGET MÆRKELIGT, DU UNDRER DIG, OG SÅ VIL DU HAVE MIG TIL AT BLIVE NYSGERRIG, MEN IDA, DET ER ALTSÅ IKKE UNDERLIGT, AT EN KJOLE BLIVER STIV I FROSTVEJR, KAN VENDES PÅ HOVEDET OG BEHOLDE FORMEN, DER SKAL MERE TIL FOR AT FANGE MIG.


NEJ SÅ VIL JEG MEGET HELLERE MED PÅ TUR, SIDDE BAG I DEN GRÅTUNGE AUTOCAMPER OG BARE VENTE, MENS DE GAMLE MÆND SKÆNDES OM, HVILKEN VEJ VI SKAL. DET KAN JEG FORSTÅ, DET ER SJOVT, DET ER VIGTIGT, SÅDAN ER LIVET NOGLE GANGE, AT MAN FÅR LYST TIL AT ÅBNE DØREN OG STIKKE AF FRA DET HELE. GLÆDER SIG IKKE SPOR TIL AT BLIVE VOKSEN.


OG DET HER, DET ER GODT. SAMME OPGIVENDE STEMNING, SAMME PERSONLIGHED, DEN PYJAMAS ER BARE ALT, ALT FOR STOR, DET ER EN TVANGSDRAGT, HUN HAR FÅET PRESSET OMVENDT OVER HOVEDET, OG HUN HAR DET FUCKING SKIDT. DER ER EN ANSPÆNDT STEMNING AF SPÆNDETRØJE OG FANGEDRAGT.


FRIHED, FLUGT, JA DET ER FEDT, GIV DEN HELE ARMEN, SPRAGLEDE SIDER FRA FERIEKATALOGET ER HÆNGT TIL TØRRE I NATTEFROSTEN, DER SKAL BARE GANG I BLÆSEVEJRET, SÅ ER DU OG DRØMMENE FRI. FRI FOR VOKSENTUNG FORVENTNING OG DYBFROSSEN TVANG.


FINT NOK DU HAR HUL I ØREFLIPPEN, MEN DET GØR IKKE BILLEDET AF HULLET INTERESSANT. 

DU MÅ GODT VÆRE MERE BEVIDST OM DET, DU LAVER OG TAGE DINE DRØMME ALVORLIGT. DRØMMENE OG MIG.

K*MORTEN
index / top

NATURLIGVIS
Jeg har fotograferet i knap 4 år og vil uden tvivl noget mere med mit fotografi. Mvh Jens Thimm Valsted.

HEJ JENS, TAK FOR DINE BILLEDER


DEN MYSTISKE SKOV MED HORROR I LUFTEN, PAS PÅ DU IKKE OVERDRIVER EFFEKTEN AF RÆDSLEN FOROVEN. 
I MØDET MELLEM DET ØMME, SARTE, USKARPE, HEMMELIGHEDSFULDE OG DEN HIMMELSKE KATASTROFE, SKAL DU NOK VÆRE MINDRE DRASTISK.


JA, DU KAN LI' NATUREN, OG DU ELSKER MØDET MELLEM SKØNHED OG DESTRUKTION, OG SÅ ER MYRER PÅ ET ROSENBLAD GUF-GUF. 
MEN IGEN ER DU FOR GROV OG OVERSKRIFTSAGTIG, BILLEDET ER MERE EN DEMONSTRATION, END DET ER EN FORNEMMELSE, OG HVIS DET KUN ER EN ROSE DER GÅR TIL SPILDE, SÅ MISTER BILLEDET SIN BETYDNING.


SPÆNDENDE ØVELSE I RØDT PÅ RØDT, MEN SÅ HELLER IKKE MERE.
SOLBRILLER OG EN SPILKONSOL, DET ER SVÆRT AT FÅ ANDET UD AF DEM, END AT DE DELER KULØR.


NEJ, VED DU HVAD, NU GÅR DU DA OVER GEVIND, STAKLEN ER JO SLET IKKE NOGET MENNESKE, OG MIKROFONSTATIVET SPIDDER HENDE NEDEFRA, DET ER ALTSÅ FOR BRUTALT. ET ELENDIGT BILLEDE, FULDSTÆNDIG MENINGSLØST.


SÅ HELLERE EN USKYLDIG RÅBUK, SELVOM DET IKKE FÅR MIG ANDRE STEDER HEN END TIL R I LEKSIKONNET. MEN IMPONERENDE AT DU KOM SÅ TÆT PÅ, UDEN AT BUKKEN SPRANG VÆK.


DU SKAL BRUGE DIN FANTASI, TURDE LIDT MERE, IKKE GØRE ANDRES BILLEDER EFTER, MEN SKABE DINE EGNE. DU MÅ GODT BRUGE SYREDE EFFEKTER, NÅR BARE DET ER I ET PERSONLIGT BILLEDSPROG. 
GÅ DINE OPTAGELSER IGENNEM IGEN OG VÆLG SÅ DE BILLEDER, SOM ER DIG OG IKKE ALLE ANDRE. HENDES FORSKRÆKKELSE TROR JEG PÅ, GODT SKUDT!
ET BEKYMRET ØJEBLIK I EN SYRET VERDEN.

K*HILSEN MORTEN
index / top

HAM, HENDE OG DRØMMEN
Jag er 31 och uppskattar alla kommentar du kan komma med.
Vänligast Radoslaw

HEJ RADOSLAW, TAK FOR DIT LINK TIL DINE BILLEDSIDER OG DINE STORE SPØRGSMÅL, HVAD DU SKAL GØRE MED DIN INTERESSE FOR FOTOGRAFI.
DU SKAL UDFORDRE DIG SELV.
LIGE NU GENTAGER DU DET SAMME BILLEDE OM OG OM IGEN, DU GÅR I RING, OG BILLEDET DU LAVER ER ORDINÆRT OG KEDELIGT.
DET ER HARMONISK, TRYGT, BEHAGELIGT OG VENLIGT.
DU FORTÆLLER IGEN OG IGEN AT DU HAR HAFT EN FIN SPADSERETUR OG FOTOGRAFERET IMENS, OG DET ER VI LIGEGLADE MED.
VI VIL HAVE HISTORIER, VI VIL HAVE DRAMA, VI VIL HAVE NOGET VIGTIGT AT SNAKKE OM, VI VIL VIDE, HVORDAN VI SKAL OPFØRE OS SOM MENNESKER, OG FREMFOR ALT SKAL DU FORTÆLLE OS, HVEM DU EGENTLIG ER.


ER DET DIG, ER DET SÅDAN DU HAR DET?
SOM EN HJEMLØS FORAN GITTERPORTEN? ER DET RIGTIGT, AT DU ER EN UDSTØDT I GAMLE KLUDE?
DINE BILLEDER SKAL BETYDE NOGET, DU SKAL VILLE NOGET, MED DET DU FOTOGRAFERER, ELLERS BLIVER DET VED AT VÆRE EN WEEKEND-HOBBY, OG INGEN GIDER KIGGE PÅ, HVAD DU HAR PLUKKET AF MOTIVER PÅ DIN VEJ.


DU LAVER MANGE FORM OG LINJEBILLEDER, MEN DU GLEMMER, AT DER SKAL VÆRE INDHOLD OG SUBSTANS I MOTIVET
ELEMENTERNE SKAL BETYDE NOGET, OG DEN HER MATCHO  TELEFONPÆL OG FEMININE SKYGGEBUER KAN GODT FORTÆLLE EN HISTORIE.
OM HAM DEN STIVE OG HENDE DER FLYTTER SIG.
DU FÅR DEM TIL AT MØDES I ET PUNKT, MØDET ER VIGTIGT, FÅR DE HINANDEN?
DU SKAL GIVE MIG ELEMENTER TIL EN FORTÆLLIING, ANRETTE OG KOREOGRAFERE, SÅ JEG KAN FÅ FORESTILLINGEN IGANG.


ET BILLEDE MED DRAMA OG FORTÆLLING ER CYKLISTEN, DER KØRER AFTENTUR MED SIN BEDSTE VEN.
DER ER NOGET FINT I KOMPOSITION, RETNING OG FORTÆLLING. TUNNELLEN ER KANTET, CYKLISTEN LEVENDE OG SKYGGEN KUN EN DRØM.


DET ER OGSÅ ET SPÆNDENDE STUDIE, DET HÅRDE OG BLØDE, MØDET MELLEM DET KANTEDE OG LEVENDE, DU MÅ GODT ENDE MED AT BLIVE SÅDAN EN KONCEPTFOTOGRAF, MEN VI SKAL I HVERT ENESTE BILLEDE HAVE PÅ FORNEMMELSEN, AT DET HER ER ALTSÅ VIGTIGT.


OG SÅDAN NOGET BULLSHIT, DUMT, BARNAGTIGT SKAL DU GLEMME ALT OM.
AT VENDE ET FOTOGRAFI PÅ HOVEDET ER LIGESÅ FJOLLET SOM AT KØRE FILMEN BAGFRA, DET ER SJOVT FØRSTE GANG, MEN GAB DET BLIVER KEDELIGT I LÆNGDEN.


JA, DU ER MENNESKESKY OG HAR KONTAKTBESVÆR. VIL DU VÆRE FOTOGRAF, SKAL DU ØVE DIG I AT FOTOGRAFERE MENNESKER OGSÅ DEM, DU IKKE KENDER, OG HENDE HER ER EN GOD BEGYNDELSE, FORDI HUN KAN NOGET MED DE DRYPPENDE BOGSTAVER.
I BUND OG GRUND ER DET JO DERFOR DU FOTOGRAFERER, FORDI DU VIL I KONTAKT MED OS MENNESKER.
K*HILSEN MORTEN

Tack för ditt snabba svar. det är möjligtvis det mest insiksgivande (och ärliga?) feedback jag har fått på mina bilder.
Jag har läst ditt mail flera gånger idag och kommer att så gott jag förmår försöka ta till mig dina kommentarer.
De skrämde mig första gången jag läste dem, men efter en andra genomläsning kunde jag se visdom, och kanske också en motvillig igenkännelse, i det du skriver.
Vänligast, Radoslaw
index / top

FRYGT OG FASCINATION
Jeg er 24 år gammel og arbejder som professionel danser.
Fotograferingen tog for alvor fart for 2 år siden hvor jeg købte et spejlrefleks kamera. det er det bedste jeg nogensinde har gjort, og det har været med mig hver dag siden.
Jeg brænder for at fotografere og ønsker muligvis at gøre det til min levevej.
Mange venlige hilsner Mynte

HEJ MYNTE
TAK FOR DINE BILLEDER, DET ULMER AF ENERGI OG LYST TIL AT TURDE.
MEN DET ER IKKE ANDERLEDES MED FOTOGRAFI END MED DANS, AT DET ER IKKE NOK, DET SER UD SOM DANS, AT DET LIGNER HVAD ANDRE DANSER, DET SKAL VÆRE DANS OG DET SKAL VÆRE DIN DANS.
DIN KARAKTER OG PERSONLIGHED SKAL FYLDE BILLEDET, DIN ENERGI SKAL SMITTE. FÅR JEG PÅ FORNEMMELSEN AT DU VIL NARRE MIG, SÅ GIDER JEG IKKE, DET ER DIG JEG VIL HAVE OG IKKE EN VARE.
DER SKAL VÆRE TROVÆRDIGHED I DIT BILLEDE, JEG SKAL TRO PÅ AT DET HER ER RIGTIGT OG VIGTIGT OG SÅDAN HAR JEG DET MED HESTEN HER:


VANDET PÅ PANDEN, SELETØJET, HOVEDREJNINGEN, LYSET FRA SIDERNE, DET MØRKE ØJE, DER ER BÅDE FRYGT OG FASCINATION, BÅDE TRÆNING OG FORESTILLING, BÅDE SLAVE OG HERRE, DET EMMER AF FORTÆLLELYST OG JEG ER OVERBEVIST OM, DET ER RIGTIGT.
JEG MÆRKER DIG I DET BILLEDE.


MEN DEN HER MASKERADE DET ER ALTSÅ FOR MEGET, DE ØJNE ER IKKE HENDES, DET BLIK ER TOM EMBALLAGE, MÅSKE JEG BARE IKKE FATTER AT DET ER POLITISK, FEMINISTISK AGITATION FOR STØRRE NATURLIGHED, AT HUN ER EKSEMPEL PÅ HVOR GALT DET KAN GÅ.
NÅR TRINENE BLIVER PERFEKTE, LIGE SOM DER STÅR I BOGEN, SÅ HJÆLPER HVERKEN MAKEUP ELLER STONEFACE.


NEJ GIV MIG LIDT FANTASI OG DET HER MOTIV KUNNE DER GODT KOMME NOGET SMUKT UD AF, MEN DU SKAL TAGE NOGLE FLERE SKUD, DET ER IKKE NOK AT NÆSERNE NÆSTEN RØRER HINANDEN, ALT I BILLEDET SKAL VÆRE SMUKT, HÅRET, HÅNDEN, BAGGRUND.
OG LAD MIG DIGTE VIDERE PÅ HISTORIEN, AT VI FORELSKER OS I EN TRÆMAND ELLER FØLER OS TOMME SOM STØBT I GIBS.
HVEM HOLDER DU MED? ER DET SYND FOR HAM ELLER HENDE? HVAD SKER DER OM LIDT? JEG ER SÅ NYSGERRIG . . .


MEN HER ER JEG IKKE SPOR NYSGERRIG, HAN SIDDER I BADEKARRET, FORDI HAN HAR FÅET BESKED PÅ DET, HAN SENDER ET UDFORDRENDE BLIK, MEN HAN ER BETALT FOR DET.
LYSET ER SAT TIL FOTOGRAFERING, DET HELE ER ET NUMMER, OG JEG SPILLER IKKE MED.


MEN HENDE HER KLOVNEMOR, HENDE VIL JEG GERNE LEGE MED.
HUN UDTRYKKER NOGET, DU TØR HAVE EN HOLDNING, FOR DET HANDLER BILLEDET OM, OM DU SKAL VISE DIG FREM ELLER GEMME DIG BAG ET SLØR, HER FUNGERER DIN HUMOR, OG JEG MORER MIG.


MEN PAS PÅ NÅR DU ARBEJDER MED HUMOR, DET ER IKKE ALT, DER SER SJOVT UD SOM OGSÅ ER SJOVT, DER SKAL VÆRE EN MENING, EN ÅRSAG, TO FEDTMULER I EN RAMPONERET BIL ER IKKE SJOVT MERE END 2 SEKUNDER, SÅ VIL JEG VIDERE TIL NOGET VIGTIGT.
DU SKAL NOK BLIVE PROFESSIONEL, HVIS DU VIL.
KH*MORTEN

Jeg er ubeskrivelig glad, for du bruger din tid på at kikke på billederne, men ikke mindst din ærlighed. Det sætter jeg pris på.
Jeg brænder så meget for fotografi og kan ikke få nok. Ideerne og lysten tager ingen ende.
mvh mynte
index / top

TOUR D'ÉTUDE
Jeg er 20 år, går på kunstskole, og har taget billeder seriøst siden jeg var 16. Som motiver kan jeg godt lide portrætter og at fange stemninger med lys og skygger i rum. Jeg ville hade hvis billederne bare blev flotte uden også at vække en slags form for tankestrøm i den, der ser billedet.
Mvh Niels

HEJ NIELS TAK FOR DINE EKSPERIMENTERENDE BILLEDER, DER ER BLUS PÅ LAMPEN OG GANG I FANTASIEN, DET SKAL NOK BLIVE GODT EN DAG


DET ER FEDT, DU IKKE BARE VIL DET ALMINDELIGE, ROMANTISKE, MEN KÆMPER MED BEVÆGELSE OG MYSTIK. 
DER ER SUS I HÅRET, DA HUN SPRINGER UD AF TRÆSTAMMEN ELLER SIDDER SILHUETTEN  BARE PÅ EN GREN OG NYDER DE GUDDOMMELIGE STRÅLER?


MODIGT AT PLACERE DIN MODEL I LYSET FRA EN PROJEKTOR MED ET GAMMELT BILLEDE AF PLÆNEIDYL, DET ER KREATIVT OG IKKE HELT ALMINDELIGT.
EN TIDSLOMME SOM EN UNDERSØGELSE AF FØR OG NU, SKYGGE OG PERSON, OG DU ER IKKE BANGE FOR AT MISFARVE DET HELE MED ANTIKGRØNT.


MEN BEDST AF DINE FANTASIER KAN JEG LI PORTRÆTTET HER, SOM BÅDE ER EN PIGE MED VISNE BLADE I HÅRET OG EN FEJL, SOM KLÆBER TIL NÆSEN, IKKE PÅ PIGEN MEN PÅ BILLEDET. HUN ER ALTSÅ IKKE ET ANSIGT, MEN BILLEDET AF ET ANSIGT, SPÆNDENDE OG TANKEVÆKKENDE. DEN GIFTIGGRØNNE KULØR I LOFTET  ER EN STÆRK KONTRAST TIL HENDES MAGENTAVISNE LOOK.


OG HER ER DU SÅ GÅET I MØRKEKAMMER MED EN TRIST BEKYMRET OPSTILLING, MEN DET GØR IKKE NOGET, FOR LIDT FALSK LYS GIVER HENDE GRUND TIL AT VÆRE TRIST. IGEN KREDSER DU OM SPØRGSMÅLET VIRKELIGHED ELLER BILLEDE, SANDHED ELLER ILLUSION.


EKSPERIMENT MED ABSURDE UNDERTONER, VIL HAN KLØS PÅ BRYSTET ELLER ER DET BARE GAK-GAK? JEG ER LIGE SÅ UNDRENDE SOM HAN, ANER IKKE HVAD DER FOREGÅR, ELLER HVOR DU VIL HEN.


EN UNDERSØGELSE AF LYSETS TONER NÅR DET EBBER UD. AKADEMISK NÆSTEN VIDENSKABELIGT. IKKE FØLE, IKKE MÆRKE MEN IAGTTAGE OG BESKRIVE.
OM JEG VIDSTE DET I FORVEJEN?  SKIDT MED DET, FOR DIG ER DET EN NØDVENDIG ØVELSE.


MEN HER BULDRER DU FREM MED FØLELSER OG FORNEMMELSER, SÅDAN ER DER I BRUTALITETENS KÆLDER, KLAMT, SNAVSET, RÅT OG FASCINERENDE UBEHAGELIGT.

TAK FOR DIN GUIDEDE TOUR D'ÉTUDE M*

Hej Morten Bo
Tusind tak for respons! jeg har været ret spændt på hvad du havde at sige, og jeg er vildt taknemmelig for den ærlige tilbagemelding.
Jeg må arbejde videre, så det hele ikke "bare" bliver undersøgelser, men også klarere historier.
mvh Niels :)
index / top

GÆTTE GÅDER
Hej Morten Bo
Jeg har fotograferet længe og været fascineret af fars kamera, siden jeg var lillebitte. På højskolen lavede jeg primært opsat fotografi, men der hvor jeg havde det sjovest var, når vi var væk fra skolen - ude at tage billeder af virkeligheden. Jeg har derfor søgt ind på fotojournalistuddannelsen i år.
Jeg vil MEGET gerne have kommentarer til billederne :-) Er der er noget at bygge videre på? Mvh Anne Sand 

HEJ ANNE, TAK FOR DINE BILLEDER, DU HAR VÆRET SPÆNDENDE STEDER AT FOTOGRAFERE OG HAR MÅSKE OGSÅ OPLEVET SPÆNDENDE TING, MEN MIG TAGER DU IKKE MED, JEG FÅR IKKE LOV AT SE, HVA DU SÅ OG OPLEVE, HVAD DU OPLEVEDE. ÆRGERLIGT.


HAN ER HELT SIKKERT INTERESSANT, BEDEMANDEN OG BLOMSTERNE, OG JEG TROR, DU HAR SNAKKET MED HAM OG TRYKKET HÅND, MEN DIN FORTÆLLING OM MØDET BLIVER TIL ET BILLEDE AF EN LANG OG KEDELIG FLISEGANG MED LOUSY LYSSTOFRØR. INGEN LIG, INGEN KISTER, INGEN KUNDER, INGENTING.


HER ER DER NOGET AT FOTOGRAFERE HOS TATOOJACK I KÆLDERBUTIKKEN. DER ER KUNDE OG TATOVØR, OG EN MASKINE DER SUMMER OG GØR AV, OG BLOD DER TØRRES VÆK OG EVIGE BILLEDER PÅ HUDEN. MEN ALT DET FÅR JEG INTET AT VIDE OM. DIN FORTÆLLING ER, AT DER LIGGER EN ARM PÅ EN PLASTICBETRUKKET PUDE.
HAR HAN NOGET PÅ ARMEN, DER KUNNE MINDE OM ET BILLEDE? SVÆRT AT SE. MEN HÅNDEN ER TYDELIG, BARE ÆRGERLIGT DEN SOVER.
ALT ER KLAR TIL BLODIG HISTORIE, OG SÅ FORTÆLLER DU OM FINGRE OG FORLÆNGERLEDNING.


JA, CIRKUSDRONNINGEN, HER ER NOGET, MEN PAS PÅ AT DET IKKE BLIVER HENDES HÅR UNDER ARMEN, DER BLIVER DET VIGTIGE, MEN HENDE SOM MENNESKE. SOM KVINDE OG DRONNING.
DU ER HELT SIKKERT NYSGERRIG, JEG KAN BARE IKKE SE DET. AT FOTOGRAFERE ER AT FANGE DET, DER OPTAGER DIG, OG FOTOGRAFI, DIN VISUELLE MEDDELELSE OM NOGET, DER INTERESSERER DIG OG IKKE EN MASSE ANDET.


OG DET KLARER DU FINT, NÅR DET ER EN DØD TING, DU FORTÆLLER OM.
SIKKE EN STØVLE, SIKKE EN ORNAMENTIK, WAUW FOR EN SYNGENDE COWGIRL. NETSTRØMPER, GULDRINGE OG VELOURGARDINER, NU KAN DU, SILKESTJORTE OG SNØRESTØVLER, SÅDAN!


NEJ, NEJ, FORDI DET ER SVÆRT AT FOTOGRAFERE MENNESKER, SKAL DU IKKE FINDE PÅ UNDERLIGE TING MED MØBLERNE. DEN KONTORSTOL ER ALTSÅ IKKE SPOR MYSTISK, DEN ER BARE SKÆV.
DET ER IKKE EN TRYLLLESTOL, OG DU HAR IKKE SNAKKET MED DEN. BILLEDET ER INGEN OPLEVELSE, MEN EN FLUGT. DU VIL HAVE MIG TIL AT GÆTTE GÅDER, MEN JEG VIL IKKE LEGE MED.


NÅ JA, SÅ VAR DER BEDEMANDEN, OG HER PÅ LAGERET HAR DU FUNDET NOGET INTERESSANT. BARNEKISTER PÅ HYLDEN OG EN ÅBEN DØR, DET ER DA SPÆNDENDE.

MEN HVIS DU NU SLUKKEDE LYSET OG TÆNDTE DET I DET BAGESTE RUM, SOM JEG HAR FORSØGT AT GØRE, SÅ KOMMER HISTORIEN TIL AT HANDLE OM DET, DU VAR NYSGERRIG PÅ, NEMLIG RUMMET MED HVIDE KISTER OG EN GRØN RAMME ØL. MENS BARNEKISTERNE GEMMER SIG UNDER LOFTET.

DU SKAL BLIVE VED AT OPSØGE DE SPÆNDENDE STEDER, MEN IKKE HOLDE DET HEMMELIGT, HVAD DU HAR OPLEVET.
KH*MORTEN

index / top

TROR PÅ DIG
Hej Morten
Jeg har fået enormt meget ud af at læse dine kommentarer og nu følte jeg, det var på tide, at jeg selv satsede noget og sendte mine billeder ind.
Andreas.

HEJ ANDREAS, TAK FOR DINE BILLEDER, DEJLIGT AT SE. DU ER SUPER KREATIV, TØR EN MASSE OG KAN DET HELE


DU ER GO' TIL TÆTTE SYMMETRISKE NÆRSKUD. EN BUMSEDE RYG I DET BLØDESTE LYS OG ET FLASHFJOLLET SNAPSHOT AF DRØBLEN, BEGGE OSER DE AF LØMMEL PÅ VEJ.
MEN HER GÅR DU ALTSÅ BERSERK, DET ER FOR MEGET. 
JO, JEG KAN GODT SE, AT DER ER NEGLERODSBETÆNDELSE, MEN DIN HJERNEDØDE FODFEJL ØDELÆGGER DET HELE, DET ER IKKE SJOVT.


NEJ, SÅ VIL JEG HELLERE SE, AT DU KAN DISPONERE FLADEN I DET DOKUMENTARISKE BILLEDE. MED SKILTE OG LINJER OG MUSIKALITET, DET ER KANON AT KUNNE, OG DU KAN.  VANDRET, LODRET OG PÅ SKRÅ. MENNESKER PÅ VEJ OG MASSER AF PLADS TIL DIG, HVOR DU SKAL GÅ


HER ER DET SÅ ORANGE TREKANTER, DER GIVER BILLEDET DYNAMIK, OG DYNAMIK  SKAL DER TIL NåR ET KEDSOMHEDSMOTIV SKAL GØRES SPÆNDENDE.
EN FIN OG LISTIG FORTÆLLING OM AT GEMME SIG PÅ FØRSTE OG HOLDE ØJE MED HVAD DER SKER.


SMUK KONTRAST OG SPÆNDENDE FORTÆLLING, LYSENDE SOM EN ENGEL, FLYGTER HUN FRA DET SELSKABSTUNGE MØRKE.  VÆK FRA LYSEKRONENS HERSKABELIGHED, GRÅ TANTER OG LANGE TALER.
DU SKJULER GODT DIT FLASHGLIMT SOM FRYSER DEN LØBENDE PIGE


DU KAN DET HELE OGSÅ DEN RENE DOKUMENTARISME. FANGER UBESVÆRET DET AFGØRENDE ØJEBLIK, ET GENSYN I LUFTHAVNEN, UDEN AT SLÆKKE PÅ FLADEN.


OG TILSIDST ET PORTRÆT MED INTENSITET OG ALVOR. SIKKE ET UDTRYK, INDESTÆNGT VILJE BAG EN APATISK FACADE. HAN SUMPER IKKE MEN OVERVEJER, HVORDAN HAN SKAL ÆNDRE VERDEN. OM DET SKAL VÆRE MED VOLD, VIDEN ELLER SOM AKTIVIST I OCCUPY DENMARK. JEG TROR PÅ HAM, OG JEG TROR PÅ DIG. OG DINE BILLEDER
K*MORTEN

Hej Morten. Tusind tak for dine rosende ord, og for at du tog dig tid til at se mine billeder igennem. Jeg er meget glad netop nu.
Kun gode hilsener Andreas
index / top

VISUEL BLINDTEST
Hej Morten Bo, 
Ville blive glad hvis du ville tage et kig og fortælle mig hvad du synes. 
Mange Hilsener Sophia

HEJ SOPHIA
TAK FOR DINE NYSGERRIGE SYN, DEJLIGT AT SE, AT DU HAR EN MENING MED DINE BILLEDER, DE ER IKKE KUN NOGET FOR ØJET MEN OGSÅ FOR TANKEN.


HAN SKAL MED BIND FOR ØJNENE LØSE PROFESSOR-TERNINGENS GÅDE OG FOR AT VÆRE SIKKER PÅ, HAN IKKE KIGGER, HOLDER ASSISTENTEN ET HVIDT PAPIR OP FORAN TERNINGEN. DU FANGER LYSET GODT OG SKABER KONCENTRATION OM TERNINGEN. OG SPÆNDING OM RESULTATET, LYKKES DET AT KNÆKKE GÅDEN?


GODT SET PIGEN I VINDUET OG DEN TILSYNELADENDE ALMINDELIGE SPEJLING I RUDERNE, ROLIGT OG SMUKT I KOMPOSITION. MEN DER ER NOGET MERE, FOR PIGENS HÅND STIKKER UD AD VINDUET. RUDEN MANGLER. VINDUET ER ÅBENT, MEN DET SER VI IKKE, KUN HÅNDEN OG DEN MANGLENDE SPEJLING RØBER, AT MOTIVET ER DRILAGTIGT SOM EN PROFESSORTERNING.


JEG KIGGER OG KIGGER, FOR DEN TILSYNELADENDE HARMONISKE OPSTILLING AF DE FIRE KVINDER PÅ STRØMPEFØDDER MÅ GEMME PÅ EN HEMMELIGHED. ER DET MON KØRESTOLENE I HJØRNET?
DE TO ER SORTKLÆDTE, DE TO ER I FESTTØJ, DU PIRRER MIN NYSGERRIGHED, HVEM ER AF DEM KAN STÅ MEN IKKE GÅ?


ALENE STÅR HAN PÅ TOPPEN AF BAKKEN - ELLER ER DU KRØBET NED I HUL - RANK SOM EN STAMME, STÆRK SOM ET TRÆ. DEN BLÅ ARBEJDSSKJORTE ER VIGTIG, HAN ER IKKE DIREKTØR ELER DIPLOMAT, IKKE ENDNU.
MEN DU FORTÆLLER MIG, AT HAN HAR DET I SIG, DET DER SKAL TIL.


MEN HAN HER ER FRA DET FINERE SELSKAB, LIGE I MIDTEN, HVOR PILEN RAMMER, VELKLÆDT OG AFSLAPPET, HVOR KOMMER DET FRA, LYSET, DER GIVER HAM STATUS OG BETYDNING?
GULVMOSAIK OG MAHOGNIFACADER, DET ER ET HOLDNINGSBILLEDE DER FORTÆLLER, HVEM DU ER.

TAK FOR SYNET, MORTEN

index / top

IND PÅ LIVET
Jeg er 19 år, købte et kamera for fire år siden, og har siden da været omkring fotoredigering og taget et kursus i alt det tekniske der ligger bag et spejlrefleks kamera og derfra ellers bare taget masser af billeder af interesse og nydelse! Men nu vi jeg gerne tage det til et højere niveau.

HEJ DANIEL
TAK FOR DINE 5 BILLEDER OG DIN FORTÆLLING OM HVAD DU GERNE VIL MED DIN FREMTID. GEOGRAFI OG MÅSKE FOTOGRAFI OGSÅ.
HVIS DU BESLUTTER DIG FOR FOTOGRAFI, SÅ SKAL DU GØRE MERE UD AF AT LAVE SELVSTÆNDIGE BILLEDER DVS. IKKE FOTOGRAFERE DET, ANDRE HAR LAVET, MEN SKABE DIT EGET.


EN BILLEDHUGGER HAR TAGET ANSVAR FOR FIGUREN, OG DET ER IKKE NOK, AT DU SÅ SPEJLER EN KRAN I BAGGRUNDEN, DU SKAL SKABE BILLEDET SÅ DET ER HELT DIT EGET. 
JEG KAN IKKE SE, HVEM DU ER, MEN JEG KAN GODT SE, AT DU INTERESSERER DIG FOR EN GRØNLANDSK SKULPTUR.


LIDT DET SAMME HER, MEN MÅSKE TAGER JEG FEJL. DET ER IKKE LET AT FINDE IND TIL DIG, ER DU FERM TIL PHOTOSHOP OG SJOVE FIGURER, ELLER FOTOGRAFERER DU EN SJOV VÆG, JEG VED DET IKKE. 
EN KRONHJORT OG EN EN FLAMINGO OG ET FRUGTFAD OG ET ØJE IGEN OG IGEN I FLERE FARVER, ER DET, HVAD DU VIL FORTÆLLE? 
DE MANGE KULØRER KVÆLER HINANDEN OG DET HELE BLIVER MERE DEKORATION END FOTOGRAFI.
DEN SMUKKESTE SVANE OG DE SØDESTE ABER, MEN, DANIEL, DER SKAL MERE TIL END DET, JEG SKAL HAVE NOGET TEMPERAMENT, EN FORTÆLLING. 
JEG SKAL VIDE NOGET MERE OM HAM, DER SER, DU SKAL LAVE DINE HELT EGNE BILLEDER IKKE GENTAGE BILLEDER DU HAR SET.


ET SKIB, ET SEJLSKIB LIGE I MIDTEN, DET STÅR FULDSTÆNDIG STILLE. HVOR ER VANDSPRØJTET, BLÆSTEN, LYDEN AF BØLGER, DET ER SÅ TAMT, DANIEL, SOM SIDDER DU PÅ EN BÆNK OG HAR SIDDET DER I 100 ÅR, OG HVER DAG KUN VENTET PÅ SKIBET, DER SKAL SEJLE IND I LIGE I MIDTEN, SÅ DU KAN TAGE ET TAMT OG KEDELIGT BILLEDE IGEN OG IGEN.
KOM UD PÅ GADEN, UD I VERDEN, IND PÅ MENNESKER, IND PÅ LIVET OG FOTOGRAFER HVAD DU OPLEVER, SÅ JEG BLIVER NYSGERRIG PÅ, HVEM DU ER.
KÆRLIG HILSEN MORTEN

Den grønlandske skulpur skulle afspejle det gamle grønlandske kultur, som bliver overtaget af den moderne industri, bygningen i baggrunden er opførelsen af det nye storcenter i Nuuk. Og billedet af væggen er lidt leg med photoshop, som du også nævner, og her giver jeg dig helt ret i, at der ikke er noget personlighed. Jeg vil tage dit råd til mig og gå ud og opleve verden. mvh. Daniel
index / top

PÅ JAGT
Lste p er hemsida att det var ok att maila dig om man vill ha en bedmning p sitt fotografiska ga. Jag ber dig vnligen att inte publicera dessa fotografier online. Carl-Mikael Ström

HEJ CARL-MIKAEL
TAK FOR DINE BILLEDER.


DET ER IKKE EN TILFÆLDIG DAME BAGFRA, DER VENTER PÅ BUSSEN, IKKE DEPRIMERENDE OG TRIST VENTETID, DET ER IKKE RIDSER OG TAVSHED, DET ER JÆGEREN PÅ LUR, KAN DU SE, HVOR PELSEN LOKKER MED SINE LEOPARDPLETTER OG HALSTØRKLÆDET NÆSTEN KOMMER TIL AT LIGNE EN LØVEMANKE?


DU ER PÅ JAGT, OG DU SKYDER, MEN GLEMMER HVORFOR DET VAR, DU SKØD. DEPRIMERET GÅR DU HJEM OG TÆNKER, DET VAR ENDNU ET MELANKOLSK GADEBILLEDE.
MEN DET ER DET IKKE, DET ER STARTEN PÅ DIT NYE LIV SOM FOTOGRAF.
KM**

Du har s rtt gllande jakten p gatorna, jag tycker mig se s mycket rdsla drav blir min frsiktighet mnga gnger alltfr stor. Sjlvklart kan du publicera det p hemsidan om du tror att det r till nytta fr andra. Carl-Mikael Strm
index / top

FARVEL VERDEN
Hei. Jeg har tatt noen bilder jeg håper, langt inn i kroppen min, at du vil kommentere. Bildene er tatt med et olympus speilreflekskamera og negativene er scannet inn. Hjertevarm hilsen fra Ingrid Lie

HEJ INGRID,

- DER ER EN VERDEN DERUDE. DEN VENTER PÅ DIG, FOR DEN HAR BRUG FOR DIG. DEN HAR BRUG FOR DIN NYSGERRIGHED.
DER ER BRUG FOR DIN NYSGERRIGHED, OG DER ER BRUG FOR DIN MENING, HVAD ER SMUKT OG HVAD ER GRIMT? HVAD ER RIGTIGT OG HVAD ER FORKERT? HVAD ER RIGTIGT, OG HVAD ER VIGTIGT?

DET SAGDE JEG TIL ELEVERNE PÅ SIDSTE SKOLEDAG, FORDI JEG SYNES, DE I  ALT FOR HØJ GRAD LUKKER SIG OM SIG SELV, LUKKER VERDEN UDE.
STIKKER HOVEDET MELLEM BENENE OG LADER SOM OM, DE ER HELT ALENE I VERDEN.
DE OVERLADER DET TIL ANDRE, AT SKABE TIDEN OG NUET OG VÆRDIERNE.
JEG VED GODT, AT DET ER SUPERMODERNE, AT ISOLERE SIG I SIT EGET UNIVERS OG BEGRAVE SIG I NOSTALGI OG INDERLIG ÆGTHED, MEN VERDEN OG ALLE OS HERUDE HAR ALTSÅ BRUG FOR UNGE MENNESKER, DER TØR.
TØR TAGE STILLING, TØR SIGE DERES MENING, TØR PRØVE NOGET NYT OG TØR SIGE NEJ, SÅ AT ALLE  KAN HØRE DET.
IKKE NEJ TIL LIVET OG VERDEN, MEN NEJ TIL UDNYTTELSE OG FALSKHED OG FATTIGDOM.
KAN DU IKKE SENDE MIG NOGLE BILLEDER, HVOR DU IKKE DYRKER KROPPENS DRØMMENDE ENSOMHED, MEN FORTÆLLER EN HISTORIE, HISTORIEN OM DIG.
HVEM ER DU? HVOR KOMMER DU FRA, OG HVAD MENER DU OM LIVET OG VERDEN?

            
KOM NU OP AT STÅ OG FÅ GANG I MOTORIKKEN, HAR DU NOGET PÅ HJERTE SÅ FORTÆL MIG DET.
MEN ER BUDSKABET AT DU ER KLAR TIL AT BLIVE LAGT I KISTEN, VIL JEG VIDE, HVAD DER SLOG DIG IHJELD, OG OM NOGEN KOMMER TIL AT SAVNE DIG?
JO, JO JEG KAN GODT SE DET, HUN ER DA LÆKKER, SOM HUN LIGGER DER OG BYDER SIG TIL MED VIBRERENDE SPEJLING OG GLIDENDE SKYGGE, MEN JEG TROR IKKE, DET ER DET, DU VIL.


SÅ TROR JEG MERE PÅ DEN HER PARODI: TÆND FOR HANEN, STIK HOVEDET I VANDET OG FARVEL VERDEN.

K*MORTEN

Tusen hjertelig takk for kommentarer! Det setter jeg veldig stor pris p.
Gjett om det har knaket i hodet mitt de siste dagene.
Jeg er veldig opptatt av menneskekroppen, ensomhet, redselen for livet, virkeligheten, og skjørheten og det vakre i et menneske/menneskeliv.
Nå skal jeg skal tørre å bevege meg lenger enn bare kroppen.
Å prøve å fortelle en historie.
Du har rett, jeg tar utfordringen.
Og verden er enda ikke fortapt, vennlig hilsen Ingrid


BLOMSTREDE BUKSER OG EN SMØG I HÅNDEN, DET KA' JEG LI'.
GLÆDER MIG TIL AT SE MERE.

K*MORTEN

Hei. Sender deg på ny et par bilder. Jeg takker deg veldig for utfordringen, jeg har så veldig mye inni meg som jeg mener og som jeg vil få ut. Ei venninne av meg sa at jeg må finne min vei å fortelle det, nå er min vei fotografi, men det er sannelig ikke lett. Ingrid Lie Malmquist 
HVOR ER DET SMUKT, HER ER BÅDE FORTÆLLING OG STEMNING, DU ER TILSTEDE UDEN AT STJÆLE HELE OPMÆRKSOMHEDEN.
DET MÅ GODT VÆRE SVÆRT, HVIS BARE DET SER LET UD, OG DET GØR DET, ER DET MORFAR I HAVEN OG MORMOR I STUEN? JEG MÆRKER DIN FORNEMMELSE FOR STEDET OG LYSTEN TIL AT FORTÆLLE. DEJLIGT AT SE. KM*

Takk. Det har du rett i, at det skal se lett ut. Nei, det er faren min i hagen, som alltid har sagt: "i mitt neste liv ønsker jeg å bli katt." Det er katten min som ligger på bordet.<3ligtakk! Ingrid
index / top

FORNEMMELSE FOR KÆRLIGHED
Jeg er 18 år, går i 2.g på gymnasiet og har et stykke tid gået og leget med tanken om at blive dokumentarist, billedkunstner en dag.
Jeg håber du har noget ris og ros, eller nogle tip til hvad jeg kan gøre bedre, eller om jeg overhovedet er egnet til den her branche. Bliver mine billeder for kedelige og intetsigende, eller fungerer de? 
Med venlige hilsner Marie.


SÅ SMUKT MED LYSET I KARM OG PÅ GULV, DET BLIR GODT, NÅR DU FLYTTER IND. JEG  NYDER DIN SPARSOMME ANTYDNING, SPORENE OG OPTIMISMEN, FOR SELVOM VÆGGENE ER TOMME, OG LAMPEN PILLET NED, SÅ EMMER VÆRELSET AF HYGGE OG LYST. JEG KAN FORNEMME GUITARENS KLIMPREN.


DU KAN DET DER, SKABE HYGGE OG TILLID I DET FORLADTE ELLER SOM HER I DET FARLIGE. KONTRASTEN MELLEM FLODHEST OG SKIKKELSER ER STÆRK, TUNG GRÅ PÅ BUNDEN OG MASSIV SORT I KANTEN, DET ER KANON GODT DISPONERET. OG SÅ VIGTIGT MED DEN HVIDE MULEPOSE DE DELER, TUNG SOM EN FLODHEST HÆNGER DEN MELLEM BENENE, DER ER BÅDE FORM OG INDHOLD I DIN STRAMME FORTÆLLING.


DU VIL NOGET MED DIT FOTOGRAFI, OG DET ER DEJLIGT AT SE. OG MÆRKE FOR DET ER FORNEMMELSEN, DU PIRRER MED DINE VEMODIGE BILLEDER. ENGANG VAR HAN STÆRK OG SMUK OG SMILENDE, NU ER HAN TRÆT OG SLIDT OG TOM. OG ALLIGEVEL ELSKER DU HAM. DET ER SMUKT.


HALLO, HVAD HAR DU GANG I, ER DET STARTEN PÅ EN NY PERIODE I DIT FORTOGRAFISKE LIV? EN ABSURD EN-AKTER FORAN KANINBURET, BALLET-MIME-KLUDDERMOR MED GAVLEN SOM KULISSE OG EN DUFT AF EFTERÅR, HVAD FOREGÅR DER? ER DET EN PARRINGSLEG MED ET SILKESJAL, ELLER KLODS HUN BARE MED JAKKEN?
LIGE MEGET HVAD, SÅ ER DET EN GO BEGYNDELSE PÅ DIT NYE IMAGE.

TAK FOR SYNET
K*MORTEN

tusind, tusind, tusind tak for din respons! jeg blev meget positivt overrasket, må jeg nok sige! det er vildt hvordan du har beskrevet billederne præcis som jeg havde tænkt dem! vildt.. tak. Vh. Marie.
index / top

OM AT SKABE RUM
Jeg sender dig her nogle billeder fra Paris, Island, Norge og Danmark. Jeg er uddannet landskabsarkitekt, og har altid taget mange billeder. Jeg kunne godt tænke mig at blive bedre til det. Med venlig hilsen AndersTerp

HEJ ANDERS
DET ER IKKE ANDERLEDES MED FOTOGRAFI END MED ARKITEKTUR, DET GÆLDER OM AT SKABE RUM. RUM HVOR ANDRE KAN FOLDE SIG UD, BLIVE INSPIRERET ELLER FÅ EN OPLEVELSE.
DET GÆLDER IKKE OM AT FORTÆLLE, HVOR SJOVT ARKITEKTEN HAVDE DET, DA HAN PROJEKTEREDE PARKEN, ELLER HVOR TRAVLT GARTNEREN HAVDE, DA HAN PLANTEDE HÆKKEN.


DU HAR SET NOGET SJOVT


OG VÆRET MED PÅ TUR.


DU HAR STUDERET FOLKETS BRUG AF PARKENS PLÆNE, MEN DET INTERESSERER MIG IKKE. DU SKABER IKKE ET RUM, HVOR JEG KAN FOLDE MIG UD, HVOR JEG KAN GÅ PÅ OPLEVELSE ELLER BLIVE INSPIRERET.
DU GIVER MIG NOGLE INFORMATIONER, JEG IKKE HAR BRUG FOR OG SNAKKER MED DIG SELV ELLER NOGLE ANDRE - DEM, DER VAR MED PÅ TUREN ELLER PÅ BILLEDET ELLER KOLLEGER, DER SKABER PARKER.


MEN OGSÅ NÅR DU FOTOGRAFERER STEMNING, ER BILLEDERNE LUKKEDE. JEG ER IKKE I TVIVL OM, AT SOLEN STOD LAVT, OG AT DU VAR DER. MEN JEG VAR IKKE MED OG KAN IKKE SIGE ANDET END: - NÅ, HVOR PÆNT!


NÅ HVOR PÆNT!


TOMMELEN OP FOR FOTOGRAFEN, SÅDAN ER DINE BILLEDER, EN HILSEN FRA MOTIV TIL FOTOGRAF. HVIS DU VIL BLIVE BEDRE TIL AT TAGE BILLEDER, SOM SKAL BRUGES TIL ANDET END ALBUM OG FAGTIDSSKRIFT, SÅ SKAL DU SKABE RUM FOR MIN FANTASI OG FORESTILLING.
K*HILSEN MORTEN

Hej Morten, tak for feedback. Jeg vidste det vel godt selv, det du skriver. Der skal fantasi ind i det! KH Anders
index / top

KLAR TIL VERDEN
Jeg er en 15-årig pige fra Nordjylland, som fotograferer alt hvad jeg kan.
Jeg er selvlært og har ikke nogen i min omgangskreds som fotograferer, så jeg har brugt min fantasi og prøvet mig frem. Takker tusind gange for, at du tager dig tid til mig og mine billeder :-) Amalie

HEJ AMALIE, TAK FOR DINE EKSPRESSIVE SORT-HVID FANTASIER, DU GEMMER PÅ NOGET STORT OG VILDT, SOM SKAL UD, GODT DU KAN BRUGE DET I DINE BILLEDER.


UHA, HUN ER FARLIG, SUPERTÆT, INTENS I BLIKKET, SMUKT LYS OG BLODIG SMINKE, SÅDAN SER DJÆVLEN UD I DEN FORURETTEDE.


OG SÅDAN SER HÆNDERNE UD, NÅR HUN SKRIGER TIL HIMLEN, AT NU VIL HUN UD, VÆK, FRI AF BÅND OG PLIGT OG HJEMSTAVN.


NØGEN I SKOVEN, ALENE I NATUREN SYMMESTRISK OG HARMONISK, ET SYMBOL MERE END EN OPLEVELSE. SYMBOLET P LÆNGSEL EFTER FRIHED, SÅ SMUKT DU DÆMPER LYSET I HIMLEN OG LADER MIG HØRE HENDE SKRIGE.


DU SVÆRMER FOR NATUREN OG NATURENS VÆSEN, OG HESTEN HER ER IKKE IDYL OG HYGGE, MEN NAIV UNDREN, KAN NOGET VÆRE SÅ SMUKT?
SIKKE EN HIMMEL, SÅ STEMNINGSFULD OG SIKKE EN SILHUET!


MEN HESTE KAN TÆMMES, MÅSKE DET ER EN VEJ, AT BRINGE NATUREN IND I MANEGEN OG VRE BÅDE VILD OG CIVILISERET?


MEN DET KOSTER, "STAND UP, DON'T GIVE UP" GENTAGER TEKSTEN, OG DIN STRAMME KOMPOSITION OG HÅRDE BESKÆRING FÅR MIG TIL AT TVIVLE PÅ, OM DET LYKKES.


DET GJORDE DET IKKE, FORSLÅET, NEDBRUDT OG ELENDIG LIGGER HUN I SKOLEGÅRDEN OG VÅGNER OM LIDT TIL KEDSOMMELIGHEDENS TIMER OG HVERDAGENS BÅND.

TUSIND TAK FOR DIT PERSONLIGE ESSAY, FORTÆLLINGEN OM AT VÆRE KLAR. *MORTEN

Jeg er dybt imponeret over hvor let du har gennemskuet, hvad jeg har af følelser og tanker i mine billeder. Det du skriver betyder rigtig meget for mig. - Amalie
index / top

VENTETID
Jeg vil meget gerne have vurdering på mine billeder, så jeg kan finde ud af hvad jeg skal arbejde på. Jeg har tidligere gået på Den Økologiske Produktionsskole, på foto-linje. Lige nu er jeg hos en modefotograf, bare for en måned.  
Hilsen Anna Kruuse

HEJ ANNA
TAK FOR DINE BILLEDER


DET ER EN RIGTIG GO IDE AT FLIRTE MED DRUKNEDØDEN, ØNSKET OM AT VÆRE OMSLUTTET AF VAND OG BARE SIGE FARVEL TIL DET HELE. 
MEN JEG ER IKKE SIKKER PÅ, DET BEDSTE ER AT HUN PUSTER LUFTEN UD AF LUNGERNE, SÅ DE DANNER ET MØNSTER AF CIRKELBØLGER.
JEG SKAL TRO PÅ DET, DU VIL FORTÆLLE. FÅR JEG PÅ FORNEMMELSE AT DET BARE ET SMARTSHOOT, OG AT HUN SEKUNDET EFTER REJSER SIG OG GRINER, SÅ FORSVINDER MAGIEN. 
ESTETISK FULDENDT SKØNHED ER IKKE NOK, JEG VIL IKKE IMPONERES, MEN FORFØRES.


JEG BRUGTE VED SKOLENS STIFTELSE DETTE BILLEDE PÅ PLAKAT OG PROGRAM, TAGET AF NOGLE ELEVER TIL OPGAVEN "TO, DER ELSKER". OG DEM TROR JEG PÅ. HER ER BADEKARRET BRUGT TIL KÆRLIGHED OG IKKE SUICIDE, MEN BILLEDET ER LEVENDE OG FULDT AF FORTÆLLING.


PÅ DIT ANDET BILLEDE FLIRTER DU IGEN MED DRØMMEN, MEN JEG VIL OGSÅ VÆRE MED. IKKE KUN VÆRE HAM, DER KIGGER OG VENTER, TIL HUN BLIVER FÆRDIG.
ER DET KÆRLIGHED ELLER FRIHED, HUN DRØMMER OM? SKØNHED ELLER HÆVN?

GODT DU ER HOS EN MODEFOTOGRAF, SÅ DU KAN FÅ TESTET DINE FOTOGRAFISKE DRØMME.

K*HILSEN MORTEN
index / top

ALTID DIG
Hey Morten Bo. Jeg har efterhånden fotograferet i nogle år og vil gerne fortælle noget med de billeder, jeg tager. Mvh Valdemar Osted


DE PROTESTERER I MADRID, FOLK ER RASENDE PÅ BANKERNE OG MALER HÆVEAUTOMATERNES  VINDUER OVER MED BLODRØDD MALING.
SOM SÅREDE TYRE MED ØJNENE STUKKET UD FORMIDLER DE BUDSKABET, AT FOLKET ER BLEVET FORRÅDT AF GRÅDIG FINANS, DET ER EN IØJNEFALDENDE PROTEST, DU BRINGER VIDERE.


OG HER BRINGER DU VIDERE, AT TO FODBOLDE HAR FUNDET SAMMEN I DET RØDE NET - NEJ, DET KAN IKKE VÆRE DIN MENING, AT JEG SKAL HAVE NOGET AT VIDE OM FODBOLD OG TRÆNING, MEN FÅ EN FORNEMMELSE AF HVORDAN DET ER AT VÆRE ARBEJDSLØS.
AT VÆRE DE SIDSTE BOLDE, DER IKKE VAR BRUG FOR.


OG DU ER MED, NÅR DER STREJKES OG UROEN BREDER SIG. NÅR UNIFORMEREDE MED VISIR OG KNIPPEL MØDER MIDDELKLASSEN, DER FRYGTER FOR KONKURSERNES HÆRGEN, GODT SET OG SMUKT FORTALT.


MEN HER KUNNE DU GODT HAVE VÆRET SKARPERE I BUDSKABET, DER ER FOR MANGE TRÆER OG ASFALT OG SKILTE  OG LIGEGYLDIG REGISTRERING. 


SÅ HELLERE ET SNAPSHOT AF TO DØDE FISK. HÅRDT BESKÅRET, FRÆKT KOMPONERET OG MARKANT I BUDSKAB OG SYMBOLIK. GLINSENDE SMUK, MEN LIVLØS, SÅDAN FØLER DE SIG I ET FORGÆLDET SPANIEN.


NÅ, LIVET ER ANDET END POLITIK OG PROBLEMER, OG HER FORSØGER DU SÅ VELOPLAGT AT GØRE KLAR TIL DEN STORE NEDTUR - NEJ - NEJ DET ER INGEN KRISE MEN UDSIGT OG AKTIV FERIE, SKIENE STÅR PARAT OG STAVENE, OG DU ER UNDERFUNDIG OG SKILDRER MED ET GLIMT I ØJET, MENS DU TAGER DIG ET HVIL PÅ TOPPEN.


OG HER ER DU SÅ, MED KAMERAET FOR ØJET OG SOLEN I RYGGEN DOKUMENTERER DU DIN EKSISTENS, SOM TVIVLER DU PÅ OM DU FINDES.
DET GØR DU, MEN DET GØR DU OGSÅ, SELVOM MAN IKKE SER DIN KROP ELLER SKYGGE. DU SKAL ALTID VÆRE I DINE BILLEDER, OGSÅ SELVOM VI IKKE SER DIG.


MEN SÅDAN NOGET LIR, DET GIDER JEG ALTSÅ  IKKE, DEN DER HELVEDES LYSPANTOMINE ER NOGET FORVRØVLET SLUDDER, DE SIDSTE KRAMPETRÆKNINGER INDEN BATTERIET GIK DØD.


DET MÅ ALTSÅ  IKKE GÅ UD OVER INDHOLDET, AT DU EKSPERIMENTERER MED LANG LUKKERTID. DER SKAL VÆRE SUBSTANS I BILLEDET, SOM TÅRNFALKEN HER, DER HOLDER SIG SVÆVENDE MED BASKENDE VINGER. DET SKAL VILLE NOGET, DIT BILLEDE OG DET SKAL ALTID VÆRE DIG.

TAK FOR SYNET M*


top

INDEX 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12